Share

Horeca biedt toenemend aantal banen

Publicatiedatum: 09-10-2017

De horecasector groeit, waardoor het aantal banen in deze sector flink toeneemt. Het aantal openstaande vacatures biedt volop mogelijkheden om voor lange tijd aan de slag te gaan. Nederlanders eten en drinken steeds vaker buiten de deur, waardoor de groei naar verwachting nog lange tijd aanhoudt. 

Het aantal banen en vacatures stijgt de komende jaren verder; in totaal met zo’n zestigduizend arbeidsplaatsen. De invulling van de openstaande (en toekomstige) banen blijkt niet eenvoudig te zijn. Vooral goed opgeleide koks zijn moeilijk te vinden en jongeren kiezen minder vaak de koksopleiding. Ook het personeelsverloop in de sector zorgt ervoor dat de horeca jaarlijks veel nieuwe medewerkers moeten werven.

De sector wordt daarom steeds creatiever bij de invulling van openstaande vacatures. Koninklijke Horeca Nederland doet een beroep op werkgevers om meer rekening te houden met de wensen van hun medewerkers. Een vaste vrije avond, een vierdaagse werkweek en inspraak bij het opstellen van het rooster zorgen ervoor dat medewerkers het werk beter kunnen combineren met hun sociale leven.

Montana Company ondersteunt werkgevers en medewerkers bij het invullen van vacatures in de horeca. Neem vrijblijvend contact op over onze mogelijkheden. 

Minimumloon 2018 en overige wijzigingen
Social media en solliciteren: kans of risico?
Veranderingen op de arbeidsmarkt; 85 procent van de banen in 2030 bestaan nu nog niet
Vakantiewerk, méér dan een tijdelijk baantje
Handhaving Wet DBA opgeschort tot 1 juli 2018
Wettelijk minimumloon wijzigt op 1 juli 2017
Leeftijdsmanagement als succesfactor van duurzaam ondernemen
Snelste banengroei in Limburg
Abowet wijzigt per 1 juli 2017