Share

Actueel nieuws

Minimumloon 2018 en overige wijzigingenPublicatiedatum: 21-12-2017

Per 1 januari 2018 wordt het minimumloon aangepast. Daarnaast veranderen een aantal regelingen voor werkgevers en werknemers. We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rijtje. 
Lees meer >

Horeca biedt toenemend aantal banenPublicatiedatum: 09-10-2017

De horecasector groeit, waardoor het aantal banen in deze sector flink toeneemt. Het aantal openstaande vacatures biedt volop mogelijkheden om voor lange tijd aan de slag te gaan. Nederlanders eten en drinken steeds vaker buiten de deur, waardoor de groei naar verwachting nog lange tijd aanhoudt. 
Lees meer >

Social media en solliciteren: kans of risico?Publicatiedatum: 31-07-2017

Met de opkomst van social media veranderde ook de snelheid in solliciteren. Kandidaten reageren via Whatsapp binnen twee minuten op leuke functies. Werkgevers krijgen snel zicht op het persoonlijke leven van de sollicitant. Sollicitanten gaan er van uit dat werkgevers profielen op social media bekijken. Je potentiële baas mag echter geen mening hebben over bijvoorbeeld je feestfoto’s op Facebook.  
Lees meer >

Veranderingen op de arbeidsmarkt; 85 procent van de banen in 2030 bestaan nu nog nietPublicatiedatum: 17-07-2017

Veel banen die in 2030 bestaan, worden in de komende jaren uitgevonden. Nieuwe technologieën zoals virtual reality, robots, kunstmatige intelligentie en cloud computing veranderen de komende tientallen jaren onze manier van werken. Deze veranderingen gaan zo snel dat bedrijven nu al moeten kijken of hun infrastructuur op de toekomst is voorbereid. Zij zullen een partnerschap tussen mens en machine moeten voorbereiden, waarbij het vermogen om kennis op te doen belangrijker wordt dan de kennis zelf. 
Lees meer >

Vakantiewerk, méér dan een tijdelijk baantjePublicatiedatum: 23-06-2017

Zomer! deze periode laat scholieren en studenten weer een leuk baantje scoren. Zo’n tijdelijk baantje heeft veel voordelen en betekent daardoor meer dan alleen een extra bijverdienste. 
Lees meer >

Handhaving Wet DBA opgeschort tot 1 juli 2018Publicatiedatum: 12-06-2017

Opdrachtgevers en ZZP’ers krijgen in ieder geval tot 1 juli 2018 geen naheffing of boete als achteraf wordt geconstateerd dat zij niet werken volgens de wet DBA. In de afgelopen periode heeft het kabinet onderzocht of het arbeidsrecht herzien moest worden. De handhaving van de wet was daarom eerder al opgeschort tot 1 januari 2018.
Lees meer >

Wettelijk minimumloon wijzigt op 1 juli 2017Publicatiedatum: 05-06-2017

Vanaf 1 juli 2017 stijgen de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon. De leeftijd voor het wettelijk volwassenenminimumloon wordt verlaagd van 23 naar 22 jaar. Het minimumloon voor 18- tot 21-jarigen gaat extra omhoog.
Lees meer >

Leeftijdsmanagement als succesfactor van duurzaam ondernemenPublicatiedatum: 30-05-2017

De stijgende AOW-leeftijd heeft gevolgen voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Voor werkgevers wordt het steeds belangrijker om hierop in te spelen en het bedrijf gezond te houden. Vergrijzing en ontgroening zorgen voor krapte op de arbeidsmarkt; steeds minder jongeren zijn beschikbaar en ouderen moeten langer doorwerken. Leeftijdsmanagement is een instrument dat de werkomstandigheden bevordert en het werkvermogen voor medewerkers van alle leeftijden vergroot.
Lees meer >

Snelste banengroei in LimburgPublicatiedatum: 01-05-2017

De Limburgse economie krabbelt weer op, blijkt uit de laatste cijfers van het CBS over de werkloosheid in Nederland. Ook de woningmarkt maakte in het eerste kwartaal van 2017 een grote groei door, waardoor de provincie zich positief ontwikkelt ten opzichte van de rest van Nederland. In de periode 2014-2016 daalde de werkloosheid in de provincie Limburg zelfs met 25%. 
Lees meer >

Abowet wijzigt per 1 juli 2017Publicatiedatum: 18-04-2017

Op 1 juli 2017 wijzigt de Arbowet. De vernieuwde wet vergroot de betrokkenheid van werkgevers en werknemers en preventie krijgt een grotere rol. Daarnaast worden de randvoorwaarden van het handelen van de bedrijfsarts vergroot, evenals de rol van de preventiemedewerker. Er komt meer aandacht voor beroepsziekten, arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten en preventie.
Lees meer >